Roheline sibul kasvab vihmaussisõnnikul

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbla vallas vihmaussitalu pidav Veiko Alberg mõtles välja oma vitamiinipommi, mis teeb korteriinimesel rohelise sibula kasvatamise ülilihtsaks ja -kiireks.
Varbla vallas vihmaussitalu pidav Veiko Alberg mõtles välja oma vitamiinipommi, mis teeb korteriinimesel rohelise sibula kasvatamise ülilihtsaks ja -kiireks. Foto: Ants Liigus

Lihtne võimalus kevadel endale vitamiine kasvatada on mugulsibul veetopsi või mullaga täidetud potti pista ja mõni nädal oodata, kuid nüüd on tänu Varbla vihmaussidele elu veelgi lihtsam.

Nimelt tõi Varbla valla Hõbesalu külas asuv vihmausside sõnnikut tootev OÜ Õkomuld sel kevadel lilleäridesse müügile rohelise sibula vitamiinipommi. Kitsale aknalauale mahtuvas plastpotis on vihmaussisõnnikuga rikastatud turbamuld ja Peipsi äärest toodud sibulad.

Kui tavaliselt tuleb vette pistetud mugulsibulatel rohelisi pealseid oodata paar-kolm nädalat, siis vihmaussimullal toimub areng poole kiiremini. “Ideaaltingimustes saab esimese rohelise võrse murda juba nädala pärast, sest ussimuld kiirendab kõiki protsesse,” lubas uudse toote turule toonud Veiko Alberg ja lisas, et peenralgi valmivad vihmaussisõnnikuga väetatud taimede viljad paari nädala võrra varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles