Pärnu linn sõlmis toidukultuuri festivali ja toidupangaga kokkuleppe

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Grillfest" kinkis lepingu sõlmimise puhul Eesti suvepealinnale rannagrilli.
"Grillfest" kinkis lepingu sõlmimise puhul Eesti suvepealinnale rannagrilli. Foto: Pärnu linnavalitsus

Täna Pärnus toimunud Pärnu päeval sõlmisid Pärnu linn, toidukultuuri festival “Hea Toidu Festival – Grillfest” ja toidupank koostöölepingud.

Linnapea Toomas Kivimägi ja toidufestivali korraldaja Auris Rätsep andsid allkirjad lepingule, mille järgi toimub suur ja piletita sissepääsuga toidupidu järgmisel kahel aastal Pärnus Vallikääru aasal, teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

"Eelmisel aastal korraldasime toidufestivali Vallikääru aasal esmakordselt, tulemuseks oli igati kordaläinud suursündmus ja seepärast julgeme nüüd võtta juba kaheaastase kohustuse korraga," ütles festivali korraldaja Auris Rätsep.

"Pärnu suvi algab tänu "Grillfestile" veidi varem ja see teeb rõõmu nii linnarahvale kui Pärnu ettevõtjatele. Samuti saabub siis linna suurem hulk külalisi, et osa saada omanäolisest suurest rahvalikust toidupeost. Mul on hea meel, et Pärnu linnal on viimaste aastate jooksul õnnestunud suursündmusi siia meelitada," avaldas lepingu üle heameelt linnapea Kivimägi.

“Hea Toidu Festival – Grillfest", Eesti toidupank ja Pärnu toidupank sõlmisid kolmepoolse lepingu, millega Pärnus toimuv toidukultuuri festival aitab toidupangale koguda rahalisi telefoniannetusi, samuti kogutakse toiduannetusi festivali ajal.

"Meil toidupangas on väga hea meel, et täna sai meie koostöö "Hea Toidu Festivaliga" sellisel pidulikul moel ametlikuks. Aitäh meid märkamast! Mis tahes toiduabi ja rahalised annetused on toidupankade jaoks üliolulised ning võimaldavad meil edaspidigi oma tööd hästi teha," ütles Eesti toidupanga juht Piet Boerefijn.

"Praegu suudame vahendada toiduabi umbes 150 perele, mis on meie hinnangul umbes kümnendik Pärnumaa vajadusest,” sõnas Pärnu toidupanga koordinaator Erika Kukk.

"Vaesuseriskis elab Eestis iga viies inimene ehk umbes 200 000 elanikku – see on väga suur arv ja seepärast kutsume kõiki toiduga tegelevaid ettevõtteid "Grillfesti" ideest eeskuju võtma ja toidupankadega koostööd tegema," lisas Piet Boerefijn.

Toidukultuuri festival “Hea Toidu Festival – Grillfest” toimub 7. ja 8. juunil Pärnus Vallikääru aasal. Sissepääs festivalile on tasuta. Eelmisel aastal külastas festivali 40 000 inimest. Esimest korda korraldati “Grillfesti” 1999. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles