Raskeveokite juhid kipuvad puhkeaega lühendama

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgestuspolitsei kontrollis Iklas raskeveokeid.
Julgestuspolitsei kontrollis Iklas raskeveokeid. Foto: Ants Liigus

Eesti-Läti piiril tehtud raskeveokite kontroll näitas, et autojuhid rikuvad peamiselt töö- ja puhkeaja seadust, kuid enam ei väideta, et seda tehakse ülemuste käsul.


Julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talituse ja nende Läti kolleegide korraldatud raskeveokijuhtide kontrollreid toimus neljapäeval üheaegselt Iklas, Valgas ja Muratis. Iklas kontrolliti viie esimese tunni jooksul põhjalikult 18 raskeveokit ja neist kolmandiku puhul tuli sanktsioone rakendada, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".



Julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talituse komissari Vahur Djakovi sõnul on autojuhtide põhiprobleem töö- ja puhkeaja rikkumised. "Enam juhid ei väida, et ülemus käsib sõita. Nad tahavad rohkem sõita ja eks see ole siis seotud mingite muude asjadega," selgitas Djakov.



Liiga lühike puhkeaeg pole aga ainus mure, sageli on puudu vajalikud dokumendid.



Autojuhtide seas oli neidki, kes polnud kuidagi rahul, et nende sõitu häiritakse. Lätlasest kütusevedaja Alberts kinnitas, et igapäevane kontroll ja ajakulu hakkavad talle juba tervise peale.



Reidi tulemusel oleks vahelejääjaid kindlasti enamgi olnud, kuid nii Eestis kui arvatavalt mujalgi oskavad

rekka-

juhid üksteist hoiatada.



Julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talitus korraldab ulatuslikke raskeveokite kontrollreide keskmiselt kord kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles