Pärnu lapsed käisid rahvusraamatukogus kirjandusmängu mängimas

, Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: Urmas Luik

Laupäeval, 6. aprillil võttis tublisti raamatuid lugenud Pärnu võistkond osa üle-eestilisest kolmandate- neljandate klasside kirjandusmängust, mille mõtles välja ja korraldas Eesti lastekirjanduse keskus.

Väljakutse lugeda läbi 16 tuntud kirjaniku 24 eesti lastekirjanduse uudisteost võtsid vastu Vanalinna põhikooli 3. klassi tüdruk Elbe Reiter ja "neljandikud" Karolin Tsuiman ja Rasmus Koppel koos õpetaja Airi Metspaluga. Vaid kaks kuud enne lõppvõistlust rändasid raamatuvirnad Pärnu keskraamatukogust kirjandusmängijate kodudesse.

Fakti, et Eestimaa peal nii häid lastekirjanikke kui ka nende loomingut hindavaid noori ikka omajagu leidub, kinnitasid Tallinna võistlema sõitnud 12 mänguseltskonda. Rahvusraamatukogu konverentsisaali oli kohale tuldud Ida- ja Lääne-Virumaalt, Jõgeva-, Lääne-, Põlva-, Pärnu-, Rapla- ja Võrumaalt, Tallinnast ja Tartust. Kolmeliikmeliste võistkondade kodutööks oli läbi lugeda 2817 lehekülge kirjandust ja seda olid noored teinud süvenemise ja tähelepanuga, mis hindajad raskesse olukorda pani.

Traditsiooni loov kirjandusmäng tõi tihedas punktiheitluses seekord võitjaks Põlvamaa, kellele järgnesid Võrumaa ja Läänemaa. Neile olid auhinnad välja pannud Tallink, Eesti Draamateater ja Rahva Raamat. Kõik osalejad said kingiks Jaanus Vaiksoo raamatu "Supipotikarneval" ja sisuka päeva rahvusraamatukogus.

Pärnu võistkonna raamatutundmist igakülgselt testinud raamatukoguhoidjad on aga veendunud, et Elbe, Karolini ja Rasmuse puhul on tegemist tõeliste asjatundjatega, kelle soovitusi tahaksid lugeda teisedki. Kirjandusmängijaid eelnevates aruteludes toetanud ja ise samuti suure hulga head lastekirjandust läbi lugenud õpetaja Airi Metspalu sõnutsi ongi noored peatselt valmis Pärnu keskraamatukogu Lastelehe vahendusel kirjandusnõu jagama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles