Koristajad jooksevad kevadel ajaga võidu

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristajatel pole aega oodata, mil kogu maa lumevangist vaba.
Koristajatel pole aega oodata, mil kogu maa lumevangist vaba. Foto: Ants Liigus

Kevad on jõudu kogumas. Sellest kõnelevad Pärnu parkides ja tänavatel sahistavad luuaoperaatorid ja kuulutavad häälekalt pärast pikka talve taas aktiveerunud puhurimehed. Ent kulub veel jupp aega, enne kui lume alt tärganud saast linnapildist eemaldatud saab.

“Jama,” just selle sõnaga iseloomustas Teede REV-2 ASi pesuautojuht Ervin Lehtla Pärnu tänavate sanitaarset seisukorda. “Nii paksult saasta täis,” laiutas alates 5. aprillist sõiduteede ääri liivast, killustikust ja muust kraamist puhtaks nühkinud Lehtla käsi. Saad mõne kilomeetri sõidetud, kui juba on paakauto pilgeni täis ja vaja jälle prügila poole suunduda.

Et tänavu sai pika vinnaga talve tõttu koristustöödega mõnevõrra hiljem pihta hakatud, tuleb selle ühe harjasmasinaga, mis ettevõttel linnatänavate puhastamiseks olemas, kõvasti rassida, et tänavad maikuu esimeseks päevaks puhtaks saaksid, nagu kord ette näeb. “Tuleb pingutada, ega muidu saa,” uhab masin Lehtla andmetel keskmiselt 12 tundi ööpäevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles