Pärnu jäi Tarva vastu tagaajaja ossa

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallimeistrivõistluste veerandfinaalseeria jätkub laupäeval Pärnus.
Eesti korvpallimeistrivõistluste veerandfinaalseeria jätkub laupäeval Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Korvpalliklubi Pärnu meeskond jäi meistriliiga veerandfinaalseeria avakohtumises Rakveres kaheksa punktiga alla kohalikule Tarvale.

Esimene veerandaeg möödus mõlemale meeskonnale suurte tõusude ja mõõnadega. Kui algul oli aktiivsemaks pooleks kodumeeskond, siis veerandi lõppedes juhtis omakorda Pärnu 24 : 17. Teisel veerandajal sai aga Tarvas kodupubliku toel oma ründemasina tööle ja pärast 13 : 1 vahespurti veerandi keskpaigas olid Andres Sõbra hoolealused saanud poolajaks väikse edu, seisuks 44 : 39.

Teisel poolajal jätkus tuline heitlus. Tarvas oli siiski veidi kindlam, juhtides enne viimast veerandaega 64 : 50. Pärnu meeskond aga ei olnud öelnud veel oma viimast sõna, jõudes veel 40 sekundit enne kohtumise lõppu nelja punkti kaugusele. Lõpusekundeil oli kindlam aga kodumeeskond, kes võitis kohtumise 89 : 81.

„Põnevat mängu jagus. Ja see ei olnud meie maksimumsooritus. Meil ei olnud kapten halva enesetunde või gripi tõttu see, kes ta olema oleks pidanud. Pärnu kanged mehed Raap ja Hämarsalu ei näidanud ka parimate killast sooritust. Vastastel olid seevastu Tamm ja Raley-Ross sellised tahtmist täis ja tegijad. Neid oli raske hiljem peatada ja lisaks visks Kaido Saks meid üle,“ lahkas KK Pärnu mänedžer Mait Käbin tänast lahingut. „Üks-üks kaitsemäng oli meie esimene suur miinus, mis kohe silma jäi. Sellele vaatamata tekkis meil kohtumise lõpus veel võimalus, kuid leeduka läbimurre ei tabanud ja vastane läks oma teed. Esimene mäng oli napilt, kuid kindlalt nende käes. Pärnus ei pruugi neil asjad nii õnnestuda,“ lisas ta.

Tarva juhendaja Andres Sõber oli rahul oma meeste mänguga: „Teada oli, et tuleb pingeline ja tasavägine mäng. Peab ütlema, et me saime puhata vahepeal, kuid siiski oli tunda play-off'i pinget.“

Pärnu poolelt olid resultatiivsemad 21 punkti visanud Kristjan Kitsing ja Augustas Peciukevicius. Peale nende jõudis kahekohalise arvu punktideni Osvaldas Matulionis, kes viskas 19 silma. Peciukevicius korjas lauast lisaks 8 palli ja andis 7 resultatiivset söötu.

Rakvere Tarva punktide eest hoolitsesid peamiselt neli meest, kellest resultatiivseim oli Kaido Saks 24 punktiga. Teda toetasid Brandis Raley-Ross ning Reimo Tamm 20 ja Maris Laksa 14 punktiga.

Veerandfinaali teine mäng on laupäeval Pärnus.

Seeria mängitakse kolme võiduni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles