Sindi ja Kilingi-Nõmme valmistuvad 75. aastapäevaks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi linnavalitsuse ehitusinsener Vallo Vaargas näitab raekoja tornisisemuses kohta, kuhu 1. maiks paigaldatakse tornikell, mis pidi seal hakkama aega näitama 75 aastat tagasi.
Sindi linnavalitsuse ehitusinsener Vallo Vaargas näitab raekoja tornisisemuses kohta, kuhu 1. maiks paigaldatakse tornikell, mis pidi seal hakkama aega näitama 75 aastat tagasi. Foto: Ants Liigus

Sindi ja Kilingi-Nõmme alev said linnaõigused 75 aastat tagasi, seda tähtpäeva ei lase kumbki linn endast märkamatult mööda.

Eriti märgatav on tähtpäev Sindis, kus 1937. aastal ehitatud raekoja 20 meetri kõrgusesse torni paigaldatakse 1. maiks kell, mis pidi seal hakkama linnarahvale aega näitama hoone piduliku avamise järel.

Riigivanem Konstantin Päts saatis siis siseministri abi kaudu alevivanem Nikolai Lettile tornikella paigaldamiseks raha ja kirjutas, et “Sindi on tööliste alev ja sintlastele on kellaajaline täpsus väga tähtis – sellepärast torni tühiku täitmiseks ongi määratud teile 1000 krooni”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles