Muuseumiööl saab rongiga sõita ja luulet kuulata

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on muuseumiöö.
Täna on muuseumiöö. Foto: www.muuseum.ee

Täna peetakse esimest korda üle-eestilist muuseumiööd, mille võtmelause on “Öös on asju”.


Tegu on muuseumiaasta suurüritusega, kus muuseumid on külastajatele 19–24 tasuta avatud ja toimuvad eriprogrammid ekskursioonidest haridusprogrammide ja töötubadeni.



Pärnus on muuseumiööl uue kunsti muuseum Esplanaadi 10 avatud 9-23.



Kell 18 näidatakse dokumentaalfilmi “Ühe poisi elu” (USA), kell 21 linastuvad dokumentaalfilmid Tšehhi fotokunstnikust Jan Saudekist ja USA kunstnikust Joel Peter Witkinist. Pidevalt näidatakse Jaan Toomiku videot “Isa ja poeg”.



Kell 19 saab kuulata modernistliku vokaalmuusika kontserti, esinevad sopran Kai Kallastu ja Jorma Toots klaveril.



Muuseumis on veel Lydia Nirk-Soosaare maalide mälestusnäitus “Mereäärne maa”, kunstirühmituse Vaba Tahe tekstiili- ja keraamika- ning Juta Kübarsepa ja Peeter Vissaku fotonäitus.



Lydia Koidula memoriaalmuuseumis ja selle aias (Jannseni 37) algab muuseumiöö kell 19.30 rahvapeo ja Pärnumaa muuseumide infolaadaga. Kell 21 loeb muuseumis oma luulet Doris Kareva.



Maakonnas tasub laupäeval külastada Eesti muuseumraudteed Lavassaares, mis on tasuta avatud 19-24. Pärast kella 21 on võimalus oma silmaga näha öist jaama ja rongi ajal, kui jaamades elektrit veel ei olnud. Vagunites põlevad vanaaegsed valgustid.



Rongiga saab väikese tasu eest sõita (60/30 krooni), rongid väljuvad muuseumist kell 21.30, 22.30 ja 23.30.



Muuseumis on kehakinnitamise võimalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles