Sool on toidu sees peidus

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sool.
Sool. Foto: Elmo Riig

Keskmiselt sööb inimene 10–15 grammi soola päevas, samal ajal kui soola ööpäevane maksimaalne lubatud kogus kõikidest allikatest kokku on täiskasvanud inimesel viis grammi ehk üks triiki teelusikatäis.

Enamik meist ütleb nüüd, et ei söö mingil juhul ära kolme teelusikatäit soola päevas. Asi on aga selles, et suurem osa soolast on peidetud valmistoitu.

Toidud, mille puhul tasub tähele panna võimalikku kõrget soolasisaldust, on leiva- ja saiatooted ning lihatooted, eriti suitsutatud ja soolatud tooted. Samuti peidavad tihti üsna palju soola juust, konservid, valmistoidud, supid, hommikusöögihelbed, kalatooted, krõpsud ja maitsestatud suupisted, kõikvõimalikud kastmed, majonees, ketšup ja puljongikuubikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles