Juhtkiri: Ei uus ega oodatud

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimehe arvates eksivad sügavalt kõik need, kes arvavad, et Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) on oodatud ja uus poliitiline jõud, kes Eesti poliitikamaastikult veel puudus. Vaadakem tegelikkusele näkku: EKRE pole ei uus ega oodatud, küll aga vana ja nüüdseks üksjagu tuunitud erakond.

Kõigepealt tuleb tunnistada, et EKRE on Eesti poliitilises elus juba korra olnud, kuigi väga ammu. EKRE nimi kaaperdati, kui põlenud ja põrunud Rahvaliidule otsiti uut ja puhtamat kesta. Rahvaliitlaste liitumine rahvuslastega oli mõeldud erakonna nime ja maine puhastamiseks, ent Rahvaliiduga seotud skandaale ei tee miski olematuks.

EKRE pretendeerib sellele kohale, mida on tavaliselt täitnud Isamaa(liit). Pärast Isamaaliidu ja Res Publica ühinemist on Isamaa ja Res Publica Liidus rahvuslikkus kõvasti lahjenenud ja andnud maad takuste püksitagumikega Mogri Märtidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles