Miks kartulikrõpsud sõltuvust tekitavad?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlased uurivad, miks ei suuda inimesed krõpse süües peatuda enne, kui kogu pakk on tühjaks nositud.
Teadlased uurivad, miks ei suuda inimesed krõpse süües peatuda enne, kui kogu pakk on tühjaks nositud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Saksamaa teadlased väidavad, et on jõudnud üsna lähedale lahendamaks müsteeriumi, miks on peaaegu võimatu avada kartulikrõpsude pakki ja sellest osa söömata jätta.

Erlangen-Nurembergi ülikooli teadlased otsivad kartulikrõpsudest seda maagilist koostisosa, mis toote nõnda vastupandamatuks muudab. Professor Tobias Hoch ja tema uuringumeeskond tahab teada, mis paneb inimesi ka siis krõpse edasi sööma, kui kõht on juba täis saanud, kirjutab The Local.

Hochi sõnade järgi ei tee kartulikrõpse sõltuvusttekitavaks mitte ainult rasv ja süsivesikud kui koostisosa, mis aktiveerib ajus naudingu- ja premeerimiskeskuse. “Mõju ajule saab vaid osaliselt selgitada selles sisalduvate rasvade ja süsivesikutega,” lausus ta ja lisas, et seal peab olema midagi muud, mis teeb krõpsud nii ihaldusväärseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles