Sindi paisu juures uputab üle kallaste voolanud vesi maju

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääminek Pärnu jõel Sindi paisu juures ja selle lähistel.
Jääminek Pärnu jõel Sindi paisu juures ja selle lähistel. Foto: Ants Liigus

Ootamatult tõusnud vesi mattis Sindi paisu täna täielikult enda alla, peaaegu vee all on ka kalakasvanduse hooned ja läheduses asuvate majade elanikud kardavad vee tõusmist.

Vesi tõusis väga kiiresti. Keskpäeva paiku oli paisul veel vaikne, pool tundi hiljem aga murdsid vesi ja jää sellest äkki kohutava kiirusega üle, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Veetõus oli nii ootamatu, et mutid ja hiired päästsid end selle eest nii ujudes kui ka joostes, et kuivemat paika leida. Kalakasvanduse majad olid peaaegu täielikult vee all ja asja uurima tulnud inimestel tuli oma autosid veetulva eest  päästa. Paari kilomeetri kaugusel paisust asub aga elurajoon, kus kahe aasta eest oli tõsine uputus.

"Elanikud on  informeeritud, on kodudes ja tõstavad asju kõrgemate kohtade peale ja iseenesest on hirmul õhtu ees. Praegu on kõige suurem mure, et siin käivad katastroofituristid, kuna nad häirivad tõsiselt kohalikke elanikke, lõhuvad ära teed ja kui läheb siin hädaks, takistavad päästjate tööd," ütles Sindi linnapea Marko Šorin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles