Juhtkiri: Kesklinna peabki ehitama

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eile Pärnu linnavolikogus arutluse all olnud detailplaneering muudaks teostudes oluliselt linna ilmet ja nihutaks senise harjunud keskme Rüütli tänavalt veelgi enam jõe poole. Aida tänava ääres käib järjest vilkam ehitustegevus ja juba on aimatav, milline hakkab kontserdimaja, muuseumi, Pärnu Keskust, parkimismaja ja kino majutav tänav lõppkokkuvõttes välja nägema. Uus linnasüda saab selle tänava äärsete hoonete valmides ühe osana üsna varsti valmis. Samal ajal suubub Aida tänav Port Artur 2 juures ei kuhugi.

Vastne detailplaneering, millele saavad linlased avalikustamise ajal vastu väita või millega nõustuda, paigutab Aida tänava pikendusele Port Artur 2 kaubamajast edasi nii haljasala, galeriitänava kui korterelamu-ärihooned.

Vaadates kesklinna uue detailplaneeringu joonist, näeme, et väga paljud praegu lagedana seisvad platsid võib tulevikus täis ehitada. Selliseid sensatsioonilisi ehitisi, nagu olnuks Elmar Lepa välja pakutud ekstravagantse kujuga 24korruseline pilvelõhkuja, ei ole õnneks või kahjuks Pika tänava äärde kerkimas, mahud jäävad pigem mõõdukaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles