Keskerakonna Pärnu linnapeakandidaat on Kadri Simson

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: PP

Keskerakonna Pärnu linnapeakandidaat oktoobrikuistel kohalikel valimistel on Kadri Simson, otsustas eile õhtupoolikul toimunud Pärnu keskerakondlaste aastakonverents.

„Valimisteni jäänud kuus kuud pole minu jaoks mingi Kahe Silla jooks, kus tähtis on ennekõike osavõtt. Ma olen valmis, et tulla ja teha,“  ütles Kadri Simson. „Meie meeskond tuleb, sest rahvas paljudes kohtades üle kogu Eesti on otsimas teist võimalust, muud lähenemist võrreldes senisega,“ osutas Simson arvamusküsitlustele. “Ma mõistan tänase linnavalitsuse paljusid valikuid, ent Pärnu vajab nüüd üleminekut kuidagiviisi edasi elamiselt edasiminekule, ettevaatlikkuselt ettevõtlikkusele.“

„Kui muidu räägitakse vaid hinnatõusudest, viime meie sisse tasuta ühistranspordi. Kui muidu koolitee pikeneb ja koolikulud kasvavad, pakume meie välja tasuta koolitoidu ka gümnaasiumiõpilastele. Kui muidu räägitakse provintsistumisest, siis meie seame sihiks tuua lahingukool Pärnumaale,“ rääkis Simson.

„Pärnu peab säilitama ja arendama oma suvituslinna miljööd, ajaloolist linnakeskkonda ei saa tuua ohvriks hetkehuvidele ja erapoolikutele kaalutlustele,“  selgitas värske linnapeakandidaat. Simsoni sõnutsi ei usu ta lähenemisse, et arendame kõigepealt majandust ja eks siis näe, mis kultuurist saab. „Pärnu ettevõtjad sõltuvad elavast kultuurielust ja kultuuriinimesed omakorda ettevõtjatest – nad on vastastikuses sõltuvuses ja veavad kokkuvõttes sama vankrit. Linnavõimu roll on toetada neid mõlemaid ja panna kultuuriinimesi ja ettevõtjaid teineteist toetama.“

Kadri Simson on riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees, kes on teist koosseisu järjest parlamenti valitud Pärnumaalt. Alates 2011. aastast  on ta Keskerakonna Pärnu linna piirkonna esimees. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli ajaloo eriala cum laude 2000. aastal ja saanud magistrikraadi politoloogias Suurbritanniast University College Londonist. Kadri Simson on kirjutanud raamatu “Iseseisvuspäeva sünd” (2000).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles