Pärnus näeb kaht USA saatkonna fotonäitust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Urmas Luik

Pärnu haiglas on avatud kaks Ameerika Ühendriikide suursaatkonna fotonäitust.

Haigla kohvikus saab näitusel "Milline ilu" vaadata fotosid USA rahvusparkidest. Teise korruse galeriis on aga väljas fotod ameeriklastest, kes tõestavad, et nende füüsiline puue võib-olla  hoopis nende võime, mitte võimetus, vahendasid ERRi teleuudised.

Haigla valged seinad on kunsti näitamiseks justkui loodud. Maja eri paikades on avatud mitu näitust. USA saatkond tõi Pärnusse kaks fotonäitust. Üks nendest, "Võime, mitte võimetus",  on avatud haigla teise korruse galeriis.

"See on hea näitus demonstreerimaks, et  inimesed, kellel on füüsiline puue, on täiesti tavalised normaalsed inimesed. Nad on võimelised tegema huvitavaid ja ühiskonna jaoks kasulikke asju," ütles USA saatkonna majandus- ja poliitikaosakonna nõunik Nathan Doyle teleuudistele.

Teisel näitusel haigla kohvikus saab vaadata fotosid, mis kajastavad USA rahvusparkide taime- ja loomariiki. Ameerika Ühendriikides on kokku 400 rahvusparki, mis laiuvad 34 miljonil hektaril ja hõlmavad haruldasi maastikuvorme ning ajaloolisi paiku.

Ameerika saatkonna näitused on Pärnu haiglas avatud kuni 17. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles