Juhtkiri: Energia joogist

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kuigi Kätlin Joala, Keskerakonna Pärnu piirkonna aseesimehe (mööngem, et erakondlik kuuluvus ei ole selle teema puhul eriti oluline) pikemat aega kestnud võitlus selle nimel, et pöörataks rohkem tähelepanu energiajookide ohule noorte tervisele, ei ole käega katsutavaid tulemusi toonud, on küsimus siiski aktuaalseks muutunud.

Juba läinud aasta novembris andis Joala Pärnu linnapeale Toomas Kivimägile üle pöördumise, milles Keskerakonna Pärnu piirkonna juhatus palus “välja töötada tegevuskava lastele ja noortele energiajookide reklaami ja müügi vähendamise ning laste ja noorukite terviseteadlikkuse tõstmise kohta”.

See, et Pärnu koolides ei müüda energiajooke, on kahtlemata mõistlik, kuid pole vähe neid kauplusi, mis tänu asukohale just kooliõpilaste impulssostudelt kena tulu saavad. Ükski õpilane ei jookse vahetunni ajal kauplusesse selleks, et sealt pakk porgandeid või kapsapea krõmpsutamiseks osta, pigem lähevad hästi müügiks värviliseks võõbatud suhkur suure hulga säilitus- ja muude ainetega, mis tervisliku toitumise propageerija viie meetri pealt maha võtaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles