Tervitustega Vatikanist

Aino Siebert
, Baltische Rundschau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benediktiinide klooster Maria Laach, asutatud 1093, on koos aiandi, kaupluste, hotelli ja restoraniga rohkelt raha sisse toov äriettevõte.
Benediktiinide klooster Maria Laach, asutatud 1093, on koos aiandi, kaupluste, hotelli ja restoraniga rohkelt raha sisse toov äriettevõte. Foto: PP

Ühel kaunil päeval leidsid tuhanded eestlased oma postkastist tervitused Vatikanist. Nimelt oli SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPKT) postitanud roomakatoliku kiriku esindajana kodanikele kirja, kus koguvad allkirju samasooliste kooselu legaliseerimise vastu.

Sisuliselt tähendab see, et usklikud sekkuvad poliitikasse, kuigi põhiseaduse kohaselt on riik ja kirik lahutatud. Organisatsiooni nõukokku kuuluvad Markus Järvi (esimees), Toomas Vooglaid ja Valdis Grinsteins. Grinsteins on Saksamaal tuntud oma Riia peapiiskopi Pujatsiga tehtud intervjuuga, mille sisu on äärmiselt inimvaenulik (vt www.kathnews.de).

Juhatus koosneb kodulehe kohaselt Varro Vooglaiust. Kaks liiget on avaliku sektori ametnikud, nad töötavad Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles