Tootsi rajab hooldekodu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi hooldekodu renoveerimine käib täie hooga stiilses silikaathoones, mis ehitati haiglaks ja ambulatooriumiks ja valmis 1958. aastal. Hanke võitnud AS YIT Ehituse töömehed teevad majakarbis ruumi uutele põrandatele.
Tootsi hooldekodu renoveerimine käib täie hooga stiilses silikaathoones, mis ehitati haiglaks ja ambulatooriumiks ja valmis 1958. aastal. Hanke võitnud AS YIT Ehituse töömehed teevad majakarbis ruumi uutele põrandatele. Foto: Ants Liigus

Veidi üle 800 elanikuga Tootsi valla suurim ja olulisim tänavune rahamahutus on hooldekodu ehitus, mille kogumaksumus ulatub 700 000 euroni.

Vaikses, paarile ruutkilomeetrile mahtuvas alevikus Kooli tänava lõpus piirab teest veidi kaugemale jäävat kahekorruselist hoonet YIT Ehituse logoga tarandik. Selle taha jääva stiilse silikaathoone seinad kerkisid 1955.–1958. aastal turbatööliste alevisse, mis vajas kümnekohalist haiglat, ambulatooriumi ja apteeki.

Nüüd on Eesti 20. sajandi väärtusliku arhitektuuri nimistusse kantud silikaatklassitsistliku hoone sisemus tühjaks roogitud. Karp aga selline, nagu oleksid kivid seina laotud eile, mitte ligi 60 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles