Kiskjad murdsid Pärnumaal üle poolesaja lamba

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimaks viisiks kaitsta oma karju suurkiskjate rünnakute eest on karjatamine kiskjakindlate piirete varjus, mitte laante keskel avamaal.
Parimaks viisiks kaitsta oma karju suurkiskjate rünnakute eest on karjatamine kiskjakindlate piirete varjus, mitte laante keskel avamaal. Foto: Taavi Kübar/Postimees

Keskkonnaameti edastatud andmete kohaselt murdsid hundid mullu Pärnumaal 56 lammast ja rünnati kokku kaheksat karja. Huntide ohvriks langes möödunud aastal ka üks koer.

“Murdmised toimusid juba aastaid teadaolevate hundikarjade tegutsemispiirkondades Saarde, Koonga, Tõstamaa, Tahkuranna ja Surju vallas,” teavitas keskkonnaameti looduskaitsebioloog Tõnu Talvi. “Suurim kahju ühele lambapidajale oli 26 lamba murdmine suve jooksul.”

Huntide kõrval põhjustavad kahju karud. “Karu rüüstas Pärnumaal Saarde vallas eelmisel suvel seitse mesitaru,” teadis Talvi. “Karu ja hundi tekitatud kahju hüvitisi maksis keskkonnaamet välja Pärnumaal kokku 6920 euro ulatuses.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles