Pärnus saab tellida haljastusjäätmete tasuta äravedu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biolagunevatesse kottidesse pakitud puulehed viib AS Ragn-Sells ära tasuta.
Biolagunevatesse kottidesse pakitud puulehed viib AS Ragn-Sells ära tasuta. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Linnavalitsuse teatel on Pärnus võimalik biolagunevate aia- ja haljastusjäätmete tasuta äravedu tellida Ragn-Sells Asilt tingimusel, et jäätmed on pakitud nõuetekohaselt biolagunevatesse kottidesse.

„Ettevõte viib nõuetekohaselt pakitud puulehed ja muud biolagunevad aia- ja haljastusjäätmed ära, juhul kui need on kogutud biolagunevast materjalist jäätmekotti maksimaalse kaaluga kuni 30 kilogrammi või paigutatuna konteinerisse,“ ütles Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas. Vastav nõue tuleneb Pärnu linna jäätmehoolduseeskirjast.

Mustadesse või muudesse mittebiolagunevatesse kottidesse pakendatud lehti prügifirma ära ei vii ja nende vedamise kohustus jääb vastavalt linna heakorraeeskirjale kinnistu omanikule. Seda selgi juhul, kui valesti pakendatud jäätmekotid on pandud teede äärde või värava taha.

Biolagunevaid kotte müüvad Pärnus mitmed kaubandusettevõtted, kuid samuti saab neid osta linnavalitsuse hoonest Suur-Sepa tänaval.

Pakitud puulehtede ning muude biolagunevate aia- ja haljastusjäätmete tasuta äravedu saab tellida Ragn-Sellsi lühinumbril 15 155.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles