Pärnumaa gümnasistid said riigikaitse algõpetuse lõputunnistuse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikaitse algõpetust tudeerinud õppurid said Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus kätte lõputunnistused.
Riigikaitse algõpetust tudeerinud õppurid said Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus kätte lõputunnistused. Foto: Ardi Truija

Pärnumaa gümnaasiumides valikainena riigikaitse algõpetust tudeerinud õppurid said Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus lõputunnistuse.

Kõik riigikaitse valdkonnas teadmisi omandanud rääkisid, et tegid seda ainet valides õigesti ja nüüd on neil palju uusi teadmisi, vahendasid ERRi teleuudised.

Eesti sõjameeste mälestuskirikusse Toris kogunesid need Pärnu linna ja maakonna üheteistkümnendate klasside õpilased, kelle valikaineks oli riigikaitseõpetus, mille kursus nüüd läbi sai. Kaks maakonna kooli ühisele lõpetamisele ei tulnud, kuid sellele vaatamata oli kohal ligi 200 noort.

Sel aastal pani laager lapsed proovile, tõdes kursuse koordinaator kapten Margo Sai.

"Tõeliselt külm aeg oli see kevadine koolivaheaeg. Seal oli ikka 15 kraadi külma. Neil oli sellise ilmastikuoluga kõige keerulisem hakkama saada. Paljud pole isegi suvel telgis olnud," rääkis Margo Sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles