Prilliklaasid lähevad sageli rasvaseks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prillid puutuvad kokku käte, juuste ja näonahaga ning isegi kui klaase mitte puutuda, ladestub nendele sama mustus kui igale poole mujale.
Prillid puutuvad kokku käte, juuste ja näonahaga ning isegi kui klaase mitte puutuda, ladestub nendele sama mustus kui igale poole mujale. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isegi päev läbi kontoris tööl olles tekivad prilliklaasidele rasvased plekid, millest ei saa niisama lihtsalt lahti. Kuigi prillipoes on spetsiaalne survepesumasin, tuleb enamikul prillikandjatel läbi ajada lihtsamate nippidega, et nägemine ei hägustuks.

“Prillid lähevad nii-öelda rasvaseks, sest meie elukeskkond on üsna saastunud. Igapäevase kasutamise käigus puutuvad prillid kokku käte, juuste ja näonahaga ning isegi kui prille mitte puutuda, ladestub nendele sama mustus kui igale poole mujale,” selgitas Eagle Visioni ostudirektor Marta Port.

Port soovitab prille puhastada leige voolava vee all, sest nii uhutakse ära abrasiivsed osakesed, mida palja silmaga ei märka. Seejärel aga tuleks klaasid kuivatada kas mikrofiiberlapi või puhta pehme paberiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles