Huvilised pääsevad Kihnu majakasse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu puagi taasavamise eestseisjad, SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas ja veeteede ameti Pärnu navigatsioonimärgistuse talituse juhataja Urmas Õunap jutlevad ligi 30 meetri kõrgusel, kust avaneb kaunis vaade ümbrusele.
Kihnu puagi taasavamise eestseisjad, SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas ja veeteede ameti Pärnu navigatsioonimärgistuse talituse juhataja Urmas Õunap jutlevad ligi 30 meetri kõrgusel, kust avaneb kaunis vaade ümbrusele. Foto: Ants Liigus

Lausa lenduviivast läänetuulest hoolimata kogunesid kihnlased jürikuu viimasel õhtul saare lõunaotsa Pitkäna tippu, kus taasavanes ametlikult majaka uks, mis oli külastajatele 17 aastat kinni.

Sellest ajast tuleb maha arvata paar viimast suve, kui Kihnu merepeo ajal võisid korraldajad tuletorni lasta uudistajaid vaid teatud päeval ja veeteede ameti eriloal. Nüüd on SA Kihnu Kultuuriruumi jõulisel eestvedamisel see aeg ümber ja külastajad umbes 30 meetri kõrguselt teretulnud ümbrusele avanevat kaunist vaadet imetlema. Veeteede ameti peadirektori allkirjaga kinnituskirja ja majaka võtme andis veeteede ameti Pärnu navigatsioonimärgistuse talituse juhataja Urmas Õunap üle sihtasustuse juhatajale Mare Mätasele ning folklooriansambel Kihnumua laulis Kihnu hümni, mis algab sõnadega “Kui ärkab kevade üle maa, viib jääkatte merelt minema …”.

Esimesed huvilised tõusid ligikaudu 120astmelisi raudtreppe pidi majaka ehk puagi sisemuses ülespoole, järjekorras ootajad uudistasid allkorrusel Kihnu Kauba Maja müügiletti, kus on nii käsitööd, trükiseid kui meeneid. Pidukörtides naised pakkusid usinasti kuuma jooki ja tuulevarju hoidjatele kulus sõõm taimeteed soojenduseks igati ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles