Juhtkiri: Jõudu tööle!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Esimene üle-eestiline talgupäev “Teeme ära!” toimus 2008. aastal ehk siis maikuine ühine tegemine toimub täna juba kuuendat korda. Idee igas mõttes puhtast Eestist langes seega väga viljakale pinnasele ja siinne algatus on rännanud juba meie riigi piirest välja, oma kodukanti korrastatakse Eesti eeskujul ühiselt ligemale sajas riigis.

Kuigi talgute eesmärk oli alguses konkreetne – koristada ära võimalikult palju ebaseaduslikke prügilaid, on aastate jooksul mõte arenenud ja laienenud. Meenutagem kas või 2009. aasta mõttetalguid või juhtigem tähelepanu tänavu toimuvatele digitalgutele. Võimalusi, kuidas vabatahtlikult midagi head teha, tuleb järjest juurde ja kõik talgulised ei lähe kodu ümbrust või mõnd ühiselt kasutatavat ala puhastama just täna, sest suuremaid ja väiksemaid töid on talgute korras ette võetud nii selle nädala algul kui eilegi ning põnevat ja kasulikku tegevust pakkuvad digitalgud vältavad tänasest suisa järgmise nädala lõpuni.

Pärnumaal oli eile lõunaks registreeritud talgukohti 114 ja talgulisi 1645. Ju neid lisandub ja ega kõik, kes käe külge panevad, end registreerima kipugi. Igal juhul on täna toimekas päev ja kui tekib soov mõne talgukohaga liituda, siis kindlasti võetakse iga abikäsi tänuga vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles