Välisteadlased kasivad Pärnu rannaniitu

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel laupäeval annavad oma panuse Papiniidu piirkonna rannaniidu parendamisse Eestis elavad välisteadlased. Neile tutvustatakse rannaniidu looduskaitseala, siinset elustikku, selle kaitsmise vajalikkust ja linnalehmade projekti.
Sel laupäeval annavad oma panuse Papiniidu piirkonna rannaniidu parendamisse Eestis elavad välisteadlased. Neile tutvustatakse rannaniidu looduskaitseala, siinset elustikku, selle kaitsmise vajalikkust ja linnalehmade projekti. Foto: Ants Liigus

Laupäeval toimuvad Pärnu rannaniidul rahvusvahelised heakorratalgud, millest võtab osa ligemale poolsada Eestis elavat ja töötavat välisteadlast ühes peredega.

Keskkonnaameti, Eestimaa Looduse fondi (ELF) ja SA Eesti Teadusagentuuri ühistalgute eesmärk on korjata Papiniidu piirkonnas kaitsealuselt rannaniidult kokku olmeprügi, sest plast- ja klaastaara, vahtplasti jäägid, kilepakendid, naeltega lauad ja kõik muu selline, mille meri randa uhtunud, ohustab rannaniidul karjatatavaid veiseid ja koormab kaitseala.

“Peale koristustööde on meil plaanis tutvustada välisteadlastele ja nende peredele Pärnu rannaniidu elustikku ja projekti “Urbancows” (linnalehmad),” rääkis keskkonnaameti projektijuht Bert Holm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles