Inspektsioon kontrollib täna ehitusplatse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusplats. Pilt on illustratiivne.
Ehitusplats. Pilt on illustratiivne. Foto: Ardi Truija

Tööinspektsioon kontrollib täna ehitusplatse kogu Eestis, ühepäevase sihtkontrolliga juhib inspektsioon tähelepanu ehitusplatsidel töötajaid ohustavatele probleemidele. Kaasatud on enamik tööinspektoreid, kes kontrollivad ehitusplatse kõigis maakondades.

Ehitustööde tegemise ajal vastutavad ehitise omanik ja ehitusettevõtja selle eest, et ehitustöö ei ohustaks ehitusplatsil töötavaid ega seal viibivaid isikuid, teatas tööinspektsioon.

Tööinspektsiooni tööohutuse peaspetsialisti Indrek Avi sõnutsi esineb ehitusplatsidel tihti nõuetele mittevastavaid käiguteid. „Rohkem kui kolmandiku rasketest tööõnnetustest moodustavad samal tasapinnal libisemine ja kukkumine, mille tagajärjeks on käe- või jalaluumurd,“ lisas Avi.

Statistikaameti andmetel juhtub Eestis ehitusvaldkonnas viis korda rohkem tööõnnetusi, kui neid tegelikult registreeritakse. Eelmisel aastal toimus kolm surmaga lõppenud tööõnnetust just ehituse valdkonnas.

Avi sõnade järgi esineb lubamatult tihti ohutusnõuete rikkumisi kõrgustes töötamisel, olgu selleks katusetööd, töö tellingutel vms. „Just tellingutelt kukkumise tõttu juhtus eelmisel aastal üks surmaga lõppenud tööõnnetus,“ märkis Avi.

Tänane ühepäevane ehitusplatside sihtkontroll on kolmas omataoline. Tavapärase järelevalve käiguski külastavad tööinspektorid sagedamini nende tegevusalade ettevõtteid, kus töötajatel on suurem oht saada tervisekahjustus: ehitus, puidu- ja metallitööstus jmt.

Sihtkontrolli tulemustest annab tööinspektsioon teada homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles