Päike meelitas Pärnus rahva randa

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pallimängud on rannas alati au sees. Taamal käib rannapavlijonide ehitus, mis peaksid tööle hakkama järmisel nädala lõpus.
Pallimängud on rannas alati au sees. Taamal käib rannapavlijonide ehitus, mis peaksid tööle hakkama järmisel nädala lõpus. Foto: Urmas Luik

Ehkki termomeetri näit veel õiget rannahooaega ei kuuluta, meelitas särav päike täna Pärnu randa luidete varju ja pinkidele kümneid jahedat meretuult trotsivaid päevitajaid, hulgaliselt jalutajaid ja sportijaid.


Kuigi homseks lubab Eesti meteoroloogia- ja hüdroloogiainstituudi ilmprognoos äikest ja vihma, siis lähipäevil jätkub päiksepaisteline ilm ning nädalavahetusel peaks sooja tulema juba 20 kraadi.



Randki sätib end suvehoojaks valmis: atraktsioonid on rannaliivale paigaldatud, liiv prahist puhtaks sõelutud, söögikohad tööd alustanud, jäätisemüüjad kaupa pakkumas.



Veel viimaseid päevi on autosõltlaste rõõmuks parkimine rannas tasuta, 1. juunist peab selle eest juba raha välja käima. Samuti alustab uuest nädalast rannas tööd rannavalve ja juuni alguseks on ehitajad lubanud rannahoone juurdeehituse valmis saada. Rannakülaliste elu hõlbustamiseks on sinna ette nähtud tualetid, dušid, hoiukapid ja müügikioskid.



Sellelgi suvel on rannas minigolfirada ning saab üürida rannatoole, jalgrattaid ja lastele elektriautosid.



Uudsena tehakse kehamaalinguid ning eriti seiklushimulised võivad läbida sukeldumis- ja surfikoolituse. Kokku hakkab rannas ja kesklinnas tegutsema üle 50 müügipunkti, mis pakuvad jäätist, maiustusi, aiasaadusi, värskelt pressitud mahlu, Eesti käsitööd ja rannakaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles