Pärnu rannahoone laiendus saab peagi valmis

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannas hakkab valmima 1967. aasta tormis hävinud rannahoone laiendus.
Pärnu rannas hakkab valmima 1967. aasta tormis hävinud rannahoone laiendus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu rannas hakkab oma ajaloolises mahus valmima legendaarse Olev Siinmaa projekti järgi 70 aastat tagasi ehitatud, kuid 1967. aasta tormis hävinud rannahoone laiendus.


Nii rannahoone kui ka valmiv juurdeehitus kuuluvad ärimees Rein Kilgile. Rannapaviljonide ehitamise protsessi alguses mõeldi ka millegi sootuks moodsama peale, mitmelt kodu- ja välismaiselt arhitektilt telliti ka uhked eskiisprojektid, kuid otsustati ikkagi Siinmaa klassika kasuks, vahendas "Aktuaalne kaamera".



Lisaks miljööle tõuseb peagi avatavatest paviljonidest ka praktilist tulu. Kilgi sõnul rajatakse ka tualetid ning toitlustus- ja rannatarvete laenutuspunkt.



Esialgne rannahoone laienduse valmimistähtaeg oli kaks aastat tagasi. Pärnu linnavalitsus nõuab omanikult 480 000 krooni leppetrahvi, millest pool on makstud. Kuigi kohaliku linnavolikogu esimees Ahti Kõo leiab, et linn peaks omaniku suhtes venitamise eest rakendama veelgi rangemaid sanktsioone, on linnapea Mart Viisitamm teist meelt. Tema hinnangul võiks linn kaaluda osadest leppetrahvidest loobumist.



Rannahoone laiendus läks koos projekteerimisega maksma üle viie miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles