Tiit Tammsaar: Kes maksab Rein Kilgi võla?

, riigikogu liige (SDE), Eesti Energia nõukogu endine liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Tammsaar.
Tiit Tammsaar. Foto: PP

Hiljuti kirjutas majandusminister Juhan Parts Postimehe arvamusportaalis, et Eesti tugevuseks on protestantlik töökultuur, üldine majanduskeskkond, stabiilne maksusüsteem ja korruptsioonivaba valitsus.

Just viimase väite valguses tuletaksin meelde rea fakte. 2007. aasta riigikogu valimiste järel määras energeetika eest vastutav majandusminister Juhan Parts Eesti Energia nõukogusse erakonnakaaslase ja erakonna rahastaja Rein Kilgi. Kilgi nõukogu liikmeks nimetamises polnud iseenesest midagi iseäralikku, sest on ju paljud ettevõtjad riigile kuuluvate ettevõtete nõukogudes.

Kilgil oli seoses Eesti Energiaga väike salaplaan. Nimelt oli ta pisut varem ostnud Painkülas asuva Weroli rapsiõlitehase, mille energiaga varustamiseks soovis toimekas ärimees panna püsti uudse nii soojust, külma kui ka elektrit tootva koostootmisjaama. Jaama rajamise riski aga Kilk enda kanda võtta ei tahtnud, pidades paremaks “kinkida“ ta Eesti Energiale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles