Sindi mees tassis jõe äärest leitud miini koju

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindis leitud miinipilduja miin.
Sindis leitud miinipilduja miin. Foto: Lääne-Eesti pommigrupp

Pühapäeva pärastlõunal said Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad väljakutse Sinti Jaama tänavale, kus meesterahvas oli jõe äärest leidnud lõhkekeha ja toonud selle endale koju.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink ütles, et miini leidnud mees ei saanud aru, et tegemist on lõhkekehaga ja tassis jõe äärest leitud eseme koju. Leidu näinud sõber sai aru, et tegu on miiniga ja seejärel teatati leiust häirekeskusele.

Demineerijad selgitasid välja, et tegemist oli Vene päritolu, sütikuga miinipildujamiiniga.

Tringi jutu järgi kutsuti Sinti politseinikudki, kes aitasid teid sulgeda, et ohtlik leid linnast ohutult välja transportida. Miin hävitati Sindi külje all põllukraavis.

Demineerijad tuletavad meelde, et lõhkekeha leides ei tohi seda ise puudutada, vaid tuleb eemalduda ja helistada numbril 112.

Tringi sõnutsi ei tohiks inimesed lasta ennast eksitada müüdil, et roostes lõhkekehad ohtu ei kujuta. „Lõhkekehad on loodud inimeste tapmiseks ja suurte purustuste tekitamiseks ning plahvatusohtlikud on pealtnäha kehvas seisus leiudki,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles