Selts korjab jõhkralt tapetud tõupulli asendamiseks annetusi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herefordi tõugu veised Pärnu rannaniidul.
Herefordi tõugu veised Pärnu rannaniidul. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärandkoosluste kaitse ühing (PKÜ) alustas annetuste kogumist Pärnu rannaniidul eile öösel tapetud tõupulli asendamiseks.

“Tõupullid on väga kallid ja nädalavahetusel toimunud kole juhtum mõjub üsna halvasti loomakasvatajate valmisolekule loomi kodust kaugel karjatada. See aga seab ohtu mitte ainult Pärnu rannaniidu, vaid kõik need poollooduslikud kooslused, kus traditsiooniline põllumajandus puudub ja kohalikke inimesi, kes loomapidamisega tegelda sooviksid, pole,” ütles keskkonnaameti looduskaitse bioloog Murel Truu. ”Selliseid alasid on väga palju. Sellepärast algataski PKÜ annetuste kogumise, et antud ala jaoks oluline loom saaks asendatud. Me ei taha, et omanik loomad mujale viiks.”

Pärnu linnalehmade tõupulli asendamiseks saab annetada raha pärandkoosluste kaitse ühingu kontole 221010323239, makse selgituseks tuleks märkida “annetus tõupulli ostmiseks”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles