Tänavu on oodata varasemat maasikasaaki ja pisemaid marju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Maasikakasvatajad nendivad, et tänavu võib lõõmava päikesepaiste tõttu saak tarbijateni mullusest varem jõuda, aga on oht, et marjad jäävad keskmisest väiksemaks.

Tartumaal Nõo vallas Unipiha külas Maarjakese talu pidav Valdis Kaskemaa usub, et saak jõuab tänavu möödunud aastast varem kätte. “Ma arvan, et 15.–20. juuni paiku on juba korralik korje peal. Tavaliselt jääb see jaanipäeva kanti, aga nüüd lükkub küll viis päeva varasemaks – sõltub, kaua kuum kestab,” rääkis ta. “Õitsemine käib väga kiiresti ja see teeb saagi korjeperioodi lühemaks. Kellel kastmise võimalust kasvatuses pole, sellel on oht, et marjad jäävad peenemaks, marja suurus kahaneb.”

Tartumaal Vana-Kuustes asuva Marjamaa talu omanik Tõnu Oks arvab, et saak jõuab kohale jaanipäeva paiku nagu igal aastal, küll aga suuremas koguses. See tähendab omakorda, et kui jaanipäeval jätkub odavat maasikat paljudele, siis hoidiste tegemise ajal on hinnad kõrged.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles