„Mopeediäss“ pani noorte oskused proovile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu konstaablijaoskonna korraldatud võistlus „Mopeediäss“ toimus juba teist korda.
Pärnu konstaablijaoskonna korraldatud võistlus „Mopeediäss“ toimus juba teist korda. Foto: Lääne prefektuur

1. juunil peeti Pärnu konstaablijaoskonna eestvedamisel noorte mopeedijuhtide osavust ja teadmisi proovilepanev võistlus.

Rahvusvahelisel lastekaitsepäeval toimunud heategevusüritusel Pärnus Kaubamajaka parklas panid oma teadmisi ja oskusi proovile noored mopeedijuhid. Osalema olid oodatud noored vanuses 13–17 aastat. Meeldiv üllatus oli, et osalejate sekka oli sattunud tütarlapsigi. Osavaimaks ja kõige teadlikumaks rollerijuhiks osutus seekord Andro Sepp, talle järgnesid Rauno Roots ja Marcus Vahelaid.

Aide Autokool oli noortele liiklejatele ette valmistanud küllalt keeruka raja. Rajal sai osalejatele kiirelt selgeks, et liiklemine mopeediga polegi nii lihtne, kui nad ise on harjunud mõtlema.

„Enne rajale minekut kinnitasid paljud osalejad, et rolleriga liigelda on väga lihtne. See on peamine müüt, mida õnnetumal korral murrab vaid lapsega juhtunud õnnetus. Samal ajal peaks enne sõiduvahendi soetamist veenduma, kas laps oskab talle ostetud rolleriga sõita ja tunneb piisavalt liiklusseadust, et enda ja teiste ohutus tagada,“ märkis Pärnu konstaablijaoskonna noorsoopolitseinik Karin Uibo.

Enne „Mopeediässa“ käisid politseinikud Pärnu linna ja maakonna 7. klasside õpilasi koolitamas ja nendel koolitustel lahendati liiklusteemalisi ülesandeidki. Kahjuks polnud tulemuste põhjal avanenud pilt nii hea, kui oleks lootnud. „Seepärast panustab politsei edaspidigi noorte liiklejate kasvatamisse. See aga saab toimuda vaid siis, kui laste kodused veenduvad enne lapse liiklusse saatmist, et ta oskab sõiduvahendit õigesti kasutada, kasutab turvavarustust ja teab reegleid, mis liikluses kehtivad,“ ütles Uibo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles