Airi Tooming: Pärnumaa ringkonnas on “teeme igal juhul” hoiak

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airi Tooming.
Airi Tooming. Foto: PP

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna taasloomisest möödus 5. juunil 20 aastat. Vabatahtlik organisatsioon on riigis aga palju eakam, 1927. aastal loodi Kodukaitse naisühing, mille erialaosakonnad olid sanitaar-, toitlustus-, varustus-, majandus-, propaganda- ja noortetöö. Juunipöörde järel lõpetas punavõim Naiskodukaitse tegevuse. Sõja eel oli organisatsioonil 16 000 liikme ringis, Eesti taasiseseisvumise järel taastatuna ligikaudu 2000 liiget ja ringkonnad on loodud igas maakonnas.

Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming, kui vajalik on Naiskodukaitse tegevus meie koduriigis?

Naiskodukaitse on ühiskonnale väga vajalik, osaledes riigikaitseliste ülesannete täitmisel. Inimesed, kes kuuluvad Naiskodukaitsesse, saavad organisatsioonilise tegevuse kaudu juurde oskusi, saavad end proovile panna, arenevad isiksustena. See on kodanike harimine, mida me teeme, suurendades liikmete valmisolekut saada erinevates olukordades hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles