Pärnu rannapromenaad saab pikenduse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannapromenaad.
Rannapromenaad. Foto: Jefim Frischer

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas toetada kergliiklustee rajamist Pärnu randa, mis loob parema ühenduse Mai rajooni ja kesklinna vahel.

Projekti eesmärkideks on turvalise kergliikluse ühenduse tagamine kesklinna ja Mai rajooni (ja Raeküla linnaosa) vahel ning tervisespordi harrastuste ja liikuva eluviisi propageerimine. Ala väljaarendamine muudab väga olulisel määral linnakeskkonda atraktiivsemaks ja mõjutab positiivselt Pärnu linna mainet, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Juurma-Saks.

Projekti tulemusena avarduvad linnakeskkonna kasutusvõimalused, loodav kergliiklustee tagab ohutu ja mugava liikumisvõimaluse. Projekti tulemusena vähendatakse autokasutamise vajadust ja Pärnu kuurorditsoon muutub atraktiivsemaks vaba aja veetmise paigaks.

„Sügiseks saame turvalise ja kaasaegse kergliiklustee, ühendamaks Mai elamurajooni keskrannaga ja vastupidi. Pärnakad on seda kaua oodanud. Nüüd võime olla kindlad, et see tuleb ja oodata pole jäänud palju,“ sõnas linnapea Toomas Kivimägi kommentaariks.

Projekti toetatakse Euroopa Liidu regionaalarengu fondi vahenditest meetme „Linnaliste piirkondade arendamine“ raames.

Projekti kogumaksumus on 507 989 eurot, sellest Pärnu linna osa 76 199 eurot ja struktuuritoetus 431 790 eurot.

Kõik eeltööd on tehtud ja ehitusega saab peatselt alustada. Parima pakkumuse kergliiklustee ehitamiseks tegi Lemminkäinen Eesti AS, omanikujärelevalvet hakkab teostama Taalri Varahaldus AS.

Tööde tegemise aeg kolm kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles