Orienteerumine on sportlik mõttetegevus looduses

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Blehner peab orienteerumist põnevaks alaks, millel peab lihaste kõrval töötama peagi. Sõrme otsas on mehel Si-pulk, millega fikseeritakse kontrollpunktides võistleja aeg.
Sander Blehner peab orienteerumist põnevaks alaks, millel peab lihaste kõrval töötama peagi. Sõrme otsas on mehel Si-pulk, millega fikseeritakse kontrollpunktides võistleja aeg. Foto: Erakogu

Sportliku orienteerumise juures saab lihaste kõrval üksjagu vatti ajugi, sest kaardi järgi punktist punkti jooksev sportlane peab suutma kogu distantsi vältel keskenduda.

“Ma kadestan inimesi, kes suudavad joosta staadionil 10 000 meetrit,” nentis orienteerumisklubi West president Sander Blehner (41). “Orienteerumine toimub iga kord uuel rajal, mis paneb alati uuesti proovile. Orienteerumise kohta öeldakse, et rajameister mõtleb välja ülesande ja sportlane peab suutma selle võimalikult optimaalselt ja kiiresti lahendada. Kui osalen kaheksa tundi kestusorienteerumisel, pean suutma kogu selle aja keskenduda ehk vaimne pool peab olema tasakaalus.”

Läbitakse etteantud rada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles