Jooksjad hoidsid Altiuse lippu kõrgel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altiuse kergejõustikuklubi noorema põlvkonna sprinter Hendrik Hunt oli Valgas mehe eest väljas.
Altiuse kergejõustikuklubi noorema põlvkonna sprinter Hendrik Hunt oli Valgas mehe eest väljas. Foto: Urmas Luik

Teatejooksude Eesti meistrivõistlustel Valgas võitsid Pärnu Altiuse klubi noormehed kaks kuldset ja ühe hõbedase medalikomplekti.


"Tõkkesprinterite esikohta võis ette aimata, kuid meie neliku kuld Suur-Rootsi teatejooksus on väga kõva tulemus," kommenteeris valitsev Eesti sprindimeister Henri Sool. "Natuke kripeldama jäi vaid, et pidime 4x100 meetris tunnistama Audentese nappi paremust."

Rakverelt võeti revanš

4x110 meetri tõkketeatejooksus edestasid võidukalt lõpetanud Jaak-Heinrich Jagor, Rivar Tipp, Rauno Kirschbaum ja Romet Mihkels finišijoonel lähimat konkurenti Rakvere Viket tervelt tõkkevahega. Sakala nelik teenis pronksmedalid, lüües 0,2 sekundiga Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi esindust, kus teises vahetuses jooksis Altiuse klubist välja kasvanud Kermo Rannamäe.

"Mul on väga hea meel, et suutsime eelmisel aastal kulla võitnud Rakverelt revanši võtta," rääkis Pärnu tiimi ankrumees Mihkels. "Minu põhiala on seni olnud kõrgushüpe, kuid emotsionaalne tõkkejooks pakub üha rohkem pinget." Väärib märkimist, et Altiuse klubi treeneri, 25aastase Mihkelsi auhinnakapis on nüüd täiskomplekt Eesti meistrivõistluste medalaid.

Kaks põlvkonda ühe meeskonnas

Suur-Rootsi teatejooksu esimest, 100 meetri lõiku sprintis Altiuse eest Hendrik Hunt, 200 meetrit jooksis Martin Vihmann, staadioniringi läbis Sool ja 800 meetril esindas koduklubi Janor Soop. Altiuse võiduaeg oli 3.19,05, Tallinna Kalevi nelik sai 3.27,13ga hõbe- ja TÜ ASK 3.27,89ga pronksmedali.

Viimases teatevahetuses eksisid Stamina ankrumees, endine pärnakas Roman Fosti ja Audentese jooksja Vahur Vainu määruste vastu ja nende meeskonnad diskvalifitseeriti. Kohtunikud süüdistasid reeglite eiramises Fostit ja Vainut, kes olid väljunud lubatud alast ja läinud ergutama oma meeskonna 400 meetri jooksjat.

"Meie poisid olid tõesti tublid, eriti vahva on, et Altiusele palju au ja kuulsust toonud Soola ning Vihmanni kõrval tegid hea etteaste noorema põlvkonna jooksjad," kiitis treener Mihkels oma kasvandikke Hunti ja Soopi.

Audentesele pole häbi kaotada

Palju aastaid 4x100 meetri jooksus Eesti meistri kulla võitnud Altiuse meeskond pidi Valgas leppima hõbedakarva aurahadega. Kirschbaum, Sool, Vihmann ja Hunt jäid finišis Audentese nelikule all 0,12 sekundiga. Kolmanda pjedestaaliastme hõivas TÜ ASK.

"Meie teatevahetused olid üpris rabedad," märkis Sool. "Arvan ometi, et Audentese praegusele koosseisule kaotada pole häbiasi, ka hõbemedal on kena saavutus. Vahva on, et Martin Vihmann otsustas koduklubi au kaitsma tulla."

Naiste konkurentsis kaitses kodulinna spordiau Kalevi klubi kvartett.

Väike-Rootsi teatejooksus said Laura-Maria Oja, Triin Tähepõld, Karolin Kivimäe ja Liis Massa Tallinna Kalevi, TÜ ASK ning Nõmme Kalju järel neljanda koha. 4x100 meetri distantsil kuulus samadele neidudele kuues koht.

Täna õhtul stardib Tartus Bigpank Kuldliiga teisel etapil ja Gustav Sule mälestusvõistlustel palju pärnakaid.

Hunt hüppab kaugust ja jookseb koos Kirschbaumiga 100 meetrit. Sool, Soop ja Risto Kaljund stardivad 400 meetri distantsil, miilijooksule lähevad Fosti, Jan Õiglane ja Kaur Kuura ning tõkkesprindis panevad end proovile Jagor, Kirschbaum, Mihkels ja Tipp.

Rain Kask hüppab kaugust, Raido Kalbach tõukab kuuli, Sigrid Toom võistleb teivashüppes ja Liina Laasma ning Raine Kuningas viskavad oda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles