Helduri-lood said seitsmenda järje

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku päevakeskuse näitetrupp tõi vaatajate ette järjekordse osa ühevaatuseliste tragikomöödiate sarjast „Heldur”. Arhiivifoto.
Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku päevakeskuse näitetrupp tõi vaatajate ette järjekordse osa ühevaatuseliste tragikomöödiate sarjast „Heldur”. Arhiivifoto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku päevakeskuse näitetrupp tõi vaatajate ette järjekordse osa ühevaatuseliste tragikomöödiate sarjast „Heldur”. Tsükli seitsmendas jaos „Juust” kemplevad kolm oma unelmate mehe ümmardamisele pühendunud himurat naist selle pärast, kuidas Heldurile ostetud juustu sisse augud puurida.

„Tegelikult oli see meil „Juustu” mängida kolmas kord, oleme esinenud juba haiglas ja Raplas puuetega inimeste teatripäevadel,” tõdes tüki autor, lavastaja ja Helduri kehastaja Margus Oopkaup päevakeskuse Roosi tänava ahtakeses saalis paarikümnele vaatajale läinud etenduse järel. „Aga Roosi tänava majas esinemist loeme ikka esietenduseks.”

Premjääri ja oma jüngrite kohta oli 1982. aastal Tallinna riikliku konservatooriumi lavakunstikateedri lõpetanud diplomeeritud näitlejal Oopkaubil öelda vaid üht: ülesastumine õnnestus. Teisti polnudki võimalik: esiteks oli juba detsembris alguse saanud proovide periood küllalt pikk, teiseks on Aili Ani, Helbe Škuratova ja Urve Mitt kaasa teinud kõikides „Helduri” varasemates osades ja on selle aja jooksul tüki autori ja lavastaja hinnangul kenasti edenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles