Paavst ja tema piinlik probleem

Aino Siebert
, Baltische Rundschau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavstil võiks olla nii naine kui lapsed, ehk suudaks kivistunud kirik nii usklikele rohkem lähemale tulla.
Paavstil võiks olla nii naine kui lapsed, ehk suudaks kivistunud kirik nii usklikele rohkem lähemale tulla. Foto: Reuters

Kuigi sõnad lausuti eravastuvõtu ajal, lekitati paavsti pihtimus tõenäoliselt sihilikult ajakirjandusse. Nimelt rääkis Franciscus (76) Ladina-Ameerika ordude esindajatele, et Vatikanis eksisteerib ”geide huvigrupp“.

Sisuliselt tähendab katoliku kirikupea ütlus seda, et preestrid, kes elavad paberil rangete dogmade kohaselt tsölibaadis ning on geide ja lesbide vastased, on tegelikkuses andunud oma suguhimudele. Uudis ei ole küll üllatav, sest aastaid on ajalehed kirjutanud vaimulike seksiorgiatest.

Ajakiri Stern avaldas mõni kuu tagasi loo preestritest, kes on tsölibaadikohustusest hoolimata loonud pere ja saanud lapsi. Vatikan vaatab niikaua läbi sõrmede, kuni mees hoiab oma intiimelu saladuses. Üks vaimulik omakorda tunnistas, et preestriseminaris kutsuvad tulevased hingekarjased enda juurde tütarlapsi. Koos olevat sulistatud vallatult basseiniski – jumalal polevat olnud sellise rõõmsameelsuse vastu midagi. Teine kirjutas jälle, et noorte vaimulike hulgas olevat päeviti üleval teema, kes on kellega seksinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles