Juhtkiri: Maksuidee ei ahvatle

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Suvituslinnade linnapeade mõte taastada kuurordimaks on arusaadav ja mõistetav. Tõesti, kui suve jooksul käib Pärnust läbi tuhandeid võõraid, tuleb linnal enam panustada nende järelt kasimisse. Tihedamini tuleb tühjendada prügikaste, remontida avalikus ruumis olevat linnavara jms. Miks peakski need kulud kinni makstama vaid linnakodanike rahakotist?

Nagu varemgi on kuurordimaksu kõige visamad vastased suurte hotellide ja spaade omanikud. Nende väitel on külastajad nii hinnatundlikud, et panna päevas euro juurde ei ole kuidagi võimalik.

Taasiseseisvumisajal tehtud katsed juurutada kuurordimaksu on alati läbi kukkunud. Kõige suurem probleem on olnud kuurordimaksu kogumine. Vaevalt, et õnnestuks kehtestada eelmise iseseisvuse aegset korda, kui iga linna saabunud suvitaja pidi ennast kohustuslikult registreerima ja seejuures maksu tasuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles