Purjelaeval saab uudistada näitust Läänemere prahistamisest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahisadama ujuvkai. Foto on illustreeriv.
Pärnu jahisadama ujuvkai. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

MTÜ Hoia Eesti Merd tutvustab täna ja homme Pärnu jahisadamas ajaloolisel purjelaeval Blue Sirius Läänemere prahistamist kajastavat fotonäitust.

Paralleelselt näitusega peetakse lühiseminare ja jagatakse mereprügi temaatikat kajastavaid trükiseid.

Hoia Eesti Merd osaleb partnerina rahvusvahelises koostööprojektis Marlin – Baltic Marine Litter, mille fookus on suunatud Läänemere prahistamisega seotud probleemidele.

Projekti Marlin raames on Hoia Eesti Merd 32 korral kaardistanud merelise prahi kogused ja koosseisu kaheksal eri rannaalal üle Eesti. Koostööpartneritena on kaasatud kohalikud omavalitsused, koolid ja vabatahtlike ühendused. Samaaegselt toimuvad merelise prahi kaardistamistööd meie naaberriikides Rootsis, Soomes ja Lätis.

Tegemist on esimese korraga, kui ühel ajal neljas Läänemere äärses riigis kaardistatakse ja analüüsitakse merelise prahi koguseid ja koosseisu harmoniseeritud metoodika alusel.

Projektist saadav otsene kasu väljendub puhtamates rannaalades, kuna koos merelise prügi kaardistamisega korraldatakse koristusaktsioonid rannaaladel leiduva prahi kokkukogumiseks ja üleandmiseks jäätmekäitlejatele. Projekti raames hinnatakse muu hulgas turismist ja vaba aja veetmisest põhjustatud prahistamise mõju merelisele keskkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles