Alaealisi lõbunaisteks organiseerinud mees sai tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut. Foto on illustreeriv
Prostituut. Foto on illustreeriv Foto: SCANPIX

Pärnu maakohus mõistis täna tingimisi vangi keskealise Pärnu mehe, kes tunamullu ja möödunud aastal meelitas mitmeid alaealisi prostituutideks, samuti pidas täiskasvanud lõbunaistega bordelli.


Süüdistuse järgi hakkas 49aastane Mati Tapo 2007. aasta detsembris ahvatlema alaealisi, et need asuksid tööle tema massaažisalongi. Politsei selgitas, et Tapo kaasas kuni mullu augustini kaheksa 14-17-aastast neidu töötama sensuaalse massaažiteenuse sildi all prostituutidena, lubades neile head rahalist sissetulekut.



Ühtlasi lõi Tapo tüdrukutele võimaluse tööle hakkamiseks, andes nende kasutusse Pärnus asuva korteri ning mobiiltelefoni. Neiud hakkasidki Tapo antud elamispinnal erinevatele meestele seksuaalteenuseid osutama, kusjuures kliente saadi Tapo poolt ajalehte pandud sensuaalse massaaži kuulutuse kaudu.



Samuti selgus eeluurimisel, et Tapo andis 2007. aasta augustil mitme täisealise naise kasutusse Pärnus asuva korteri ning mobiiltelefoni, et naised hakkaksid soovijatele seksiteenust pakkuma. Taas pani Tapo ajalehte sensuaalse massaaži kuulutuse, mille kaudu naised endale kliente said. Bordelliäri kestis süüdistuse järgi mullu septembrini ning sellega oli seotud 11 täisealist naist.



Politsei alustas Tapo tegevuse uurimiseks kriminaalmenetlust mullu sügisel ning 8. septembril võttis kohus ta vahi alla. Mees viibis eeluurimise ajal vahi all veidi üle viie kuu, kuid pääses siis vabaks.



Kohtueelse menetluse lõppedes esitas prokuratuur Tapole süüdistuse alaealiste prostitutsioonile kallutamises ja nende prostitutsioonile kaasaaitamises, samuti täisealiste naiste prostitutsioonile kaasaaitamises. Mees sai süüdistuse ka kehalises väärkohtlemises, kuna oli mullu oktoobris Raplamaal teist meest tõuganud.



Täna astus Tapo Pärnu maakohtu ette ning kohus karistas teda nelja aasta ja viie kuu pikkuse tingimisi vangistusega nelja-aastase katseajaga. Ühtlasi tuleb mehel tasuda riigi tuludesse 10 875 krooni sundraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles