Tootsilased otsivad emakella

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetuse arhiivis on veel foto, kus Tootsi vallavanem Kalev Kaljuste näitab briketivabriku elektromehhaanilist emakella.
Toimetuse arhiivis on veel foto, kus Tootsi vallavanem Kalev Kaljuste näitab briketivabriku elektromehhaanilist emakella. Foto: Ants Liigus

Tootsi alevikus seisab aeg, tornikella sihverplaadil ei nihku seierid minutitki edasi ajast, kui pätid vehkisid sisse vabriku emakella. MTÜ Eesti Turbamuusemi juhatus on teinud unikaalse kella kadumise kohta avalduse politseisse.

Briketivabriku jõujaama kilbiruumis olnud emakell meenutab väliselt suurt puitraamis kastkella, kuid seda saab kasutada vaid kindlaks otstarbeks ja iluasjana on see koduseinal tarbetu.

“Varastatud emakell on tootsilastele ajalooline maagiline asi, selle abil juhiti kelli vabrikus, jõujaamas, mehaanikatöökojas ja 1967. aastast suurt tornikellagi,” rääkis MTÜ Eesti Turbamuuseumi juhatuse liige ja Tootsi vallavolikogu esimees Lev Suni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles