Politsei sai teateid kuuma autosse jäetud väikelastest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palava ilmaga parklasse jäetud auto sisetemperatuur tõuseb väga kiiresti ja see on äärmiselt ohtlik nii laste kui ka lemmikloomade tervisele. Foto on illustreeriv.
Palava ilmaga parklasse jäetud auto sisetemperatuur tõuseb väga kiiresti ja see on äärmiselt ohtlik nii laste kui ka lemmikloomade tervisele. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna on häirekeskuse Lääne keskusele antud teada kahest sõidukist, kuhu jäeti valveta väikelapsed.

Enne keskpäeva teatati häirekeskusele Pärnus Suur-Sepa tänaval parkivast sõidukist, milles oli kaks nutvat last, kes kurtsid palavuse üle. Veidi hiljem andis kodanik teada, et Papiniidu tänaval on kaubanduskeskuse parklas päikese käes parkiv sõiduauto väikelapsega.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Heiko Leesmenti sõnutsi võttis politsei mõlemal juhul sõiduki omanikega ühendust ja juhtumid lahenesid õnnelikult.

Leesment tuletas meelde, et laste ja lemmikloomade valveta autosse jätmine on ohtlik. „Palava ilmaga parklasse jäetud auto sisetemperatuur tõuseb väga kiiresti ja see on äärmiselt ohtlik nii lapse kui ka looma tervisele,“ selgitas ta. „Vältige olukordi, kus väikelaps või lemmikloom peaks jääma omapäi autosse, sest isegi kui tundub, et jõuate kiiresti tagasi, tuleb valmis olla ootamatusteks.“

Samuti paneb politsei kõigile sõidukijuhtidele südamele, et nad ei jätaks olukorra leevendamiseks lahti auto uksi või aknaid. Kindlasti ei tohiks autot ennastki tööle jätta, kui selle juurest lahkute. „Veenduge ennekõike oma lähedaste ja lemmikloomade heaolus ja seejärel hinnake kriitiliselt oma vara turvalisust,“ ütles Leesment.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles