Rein Kilk müüb Ammende villa hoonestusõiguse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammende villa.
Ammende villa. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ettevõtja Rein Kilk müüb Ammende villa hoonestusõiguse, mille tema firma omandas Pärnu linnalt 14 aastat tagasi, Skype'i omanikega seotud ettevõttele Kv3.

Ammende villa ehitas Pärnu suurkaupmees Hermann Leopold Ammende 1905. aastal. Kaunis juugendstiilis loss oli pereliikmete kasutuses, aga head ajad said otsa. Pärnu linna omandisse sattus hoone pankrotimenetluse käigus, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Nõukogude ajal oli villas sanatoorium ja kuurordi raamatukogu. 1990ndate keskel otsustasid Rein Kilk ja Hans H. Luik villa renoveerida. Hiljem läksid meeste teed lahku ja Ammende hoonestusõigus jäi Kilgi firmale. 1999. aastal sõlmitud hoonestusõiguse leping lõpeb detsembris 2045. Juuni alguses teatas Kilk Pärnu linnale, et soovib hoonestusõigust müüa.

"Meile esitatud taotluse kohaselt on võimalikuks ostjaks, ma söandaks väita, üks väärikamaid võimalikest äriühingutest, kes võiks ostja olla. Ostjate taust ei ole mitte midagi muud, kui Skype`i loojad, kes on loonud endale ühe investeerimisfirma. Linnavalitsus on valmis seda igati toetama ja homme linnavolikogu teeb ka õiglase otsuse selles küsimuses. Aga mis seal salata, Rein Kilgil on olnud paremaid-halvemaid aegu, võib-olla täna tal nii palju edevat raha ei ole, kui Ammende villa eeldaks," nentis Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles