Esmaspäevast saab taotleda vähipüügi luba

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Järgmisest nädalast saab hakata taotlema vähipüügi luba, mille alusel võib augustikuu jooksul kõigis Eesti maakondades vähki püüda.

Püüda tohib vaid selliseid vähke, kelle pikkus otsaorgi tipust laka lõpuni on vähemalt 11 sentimeetrit või üle selle, teatas keskkonnaministeeriumi pressiesindaja.

Vähipüük on lubatud kuni 50sentimeetrise läbimõõduga vähinataga ja -mõrraga, mille läbimõõt on alla ühe meetri, millel puuduvad juhtaed ja tiivad ning millel ei ole rohkem kui kolm ava.

Vahendite tähistamine ja märgistamine peab veekogul või selle kaldal võimaldama tuvastada püügivahendi kasutaja või omaniku. Selleks tuleb tähisele kanda loetavalt kalastuskaardi omaniku isikukood, mille alusel on keskkonnainspektsioonil võimalik püügivahendi legaalsust kontrollida.

Jõevähi püük on 2013. aastal keelatud Saare maakonnas Põduste jões, Laugi peakraavis ja Riksu ojas ja Riksu lahel ning Harju maakonnas Jägala jões ja selle lisajõgedes ning Vääna jões.

Kalastuskaardi alusel teostatud vähipüügi kohta tuleb viie kalendripäeva jooksul esitada aruanne keskkonnaametile või pilet.ee keskkonnas. Selle esitamata jätmise korral võib püügiõiguse omanikku karistada rahatrahviga kuni 400 eurot, korduva aruande esitamata jätmise korral kalastuskaarte samale isikule ei väljastata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles