Mustasaari jätkaks omaette vallana

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustasaari volikogu esimehe Carola Litheni sõnade kohaselt on inimestele vaja nii teatreid kui kodulähedasi algkoole. Selle asemel et Vaasaga ühineda, saab tema arvates rohkem koostööd teha. Nii nagu tehti üheskoos spordihoonet, jäähalli ja jäätmejaama rajades.
Mustasaari volikogu esimehe Carola Litheni sõnade kohaselt on inimestele vaja nii teatreid kui kodulähedasi algkoole. Selle asemel et Vaasaga ühineda, saab tema arvates rohkem koostööd teha. Nii nagu tehti üheskoos spordihoonet, jäähalli ja jäätmejaama rajades. Foto: Teet Roosaar

Vaasat rõngasvallana ümbritsev Mustasaari tahaks jätkata omaette omavalitsusena, sest volikogu esimehe hinnangul saavad nad iseseisvalt hakkama ja linnaga ühinedes võib nende elu halveneda.

Erinevalt Vaasast, kus umbes veerand elanikest on rootsikeelsed, kasutab 70% Mustasaari (rootsi keeles Korsholmi) elanikest igapäevaseks suhtlemiseks rootsi keelt. Valla elanikkond kasvab 200–250 inimese võrra aastas ja volikogu esimees Carola Lithen avaldas arvamust, et praegu pea 19 000 elanikuni küündiv elanike arv ületab kolme-nelja aasta pärast valitsuse nõutud 20 000 elaniku piiri.

Ratastoolis saab hakkama küll

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles