Leedu haagisevargad kuulevad kohtuotsust augustis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eestist veokite järelhaagiste varastamise ja Leedus turustamisega tegelnud kuritegelikku ühendusse kuulumises süüdistatavate leedulaste süüasi saab kohtulahendi augusti lõpus.

Algselt pidi Pärnu maakohus kuulutama lahendi juba aprillis, kuid nädal enne istungit loobusid süüalused oma kaitsjast ja riigil tuli neile määrata uus kaitsja. "Uut kaitsjat advokatuur aprilliks määratud istungiks ei leidnud ja arvestades süüasja mahtu – toimikus on üle 2000 lehekülje –, ei oleks ilmselt ükski kaitsja jõudnud end nädalaga süüasjaga kurssi viia," rääkis Pärnu maakohtu pressiesindaja BNSile.

Seetõttu määras kohus uue eelistungi juuniks. Nüüd otsustasid menetluspooled, et on jätkuvalt nõus süüasja lahendamisega lühimenetluses ja kohus kuulutab otsuse 27. augustil.

Süüdistuse järgi tegutses kuritegelik ühendus vähemalt alates 2011. aasta maist kuni käesoleva aasta jaanuarini. Ühendusse kuulus rohkem mehi, kuid Eestist ja Lätist haagiste varastamises süüdistatakse Sigutist (42), Evaldast (40), Mindaugast (27) ja Arvydast (42). Need Leedu kodanikud pidas politsei Harjumaalt veoauto järelhaagise varastamises kahtlustatavana kinni tänavu 2. jaanuaril.

Süüdistuse kohaselt varastasid mehed alates 2011. aasta septembrist kuni 2012. aasta jaanuari alguseni Harjumaalt neli haagist ning Pärnu maakonnast ja Pärnu linnast kaks haagist. Haagiste ja mõnel juhul ka neis olnud kauba vargustega tekitasid mehed Eesti eri ettevõtetele kahju kokku üle 221 000 euro ulatuses.

Tänu Lääne prefektuuri kriminaalbüroo organiseeritud ja raskete kuritegude talituse heale koostööle Leedu õiguskaitseasutustega õnnestus osa varastatud kaupa Leedus avastada ja kätte saada. Peale selle tuvastati eeluurimise käigus kolme haagise vargus Lätist.

Kuritegelikku ühendusse kuulumise eest näeb karistusseadustik ette kuni 12aastase vangistuse. Süüdimõistmisel kuritegeliku ühenduse toime pandud varguses võib kohus mõista kuni 10aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles