Kihnut tasub jalgrattal avastama minna

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid armastavad Kihnut ratastel avastama minna.
Turistid armastavad Kihnut ratastel avastama minna. Foto: Urmas Luik

Kihnus võib turist pidutseda ja ennastunustavalt möllata või vastupidi – nautida linnainimesele lausa kõrvulukustavat vaikust.

Pärnu Postimees käis Kihnus puhkamise võimalusi uurimas enne jaani kesknädalal, kui kohalike sõnutsi oli turismihooaeg küll alanud, kuid saarel siiski veel rahulik. Varem siin vaid toimetuse suvepäevadel ja mitmel kultuuriüritusel käinutena avastasime seekord üllatusega, et saarel saab nautida täielikku vaikust ja rahugi. Lausa sellist vaikust, et linnainimesel hakkab esialgu kõhe.

Kihnu võib minna ühe ööbimisega või jääda nädalaks, aga meie seekordne kogemus näitab, et kes soovib üht mõnusat päevast jalgrattamatka, võib hommikul praamiga Kihnu sõita, seal jalgratta laenutada ja kuus tundi saarel tiirutada ning naasta õhtul mandrile puhanud närvidega. Tõsi, ehkki saarele jõuab selle ajaga kiirustamatagi tiiru peale teha, jääb palju veel avastamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles