Turbamasinate ehitamine Tootsis on küsimärgi all

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsis valmistatakse turbatööstusele vajalikke masinaid, millest lõviosa ehk 75 protsenti läheb Soome, ülejäänud veerandisse mahuvad Rootsi, Norra, Balti riigid, Venemaa. Kogenud töölised ei tea veel, mis saab ettevõttest ja neist sügiseks.
Tootsis valmistatakse turbatööstusele vajalikke masinaid, millest lõviosa ehk 75 protsenti läheb Soome, ülejäänud veerandisse mahuvad Rootsi, Norra, Balti riigid, Venemaa. Kogenud töölised ei tea veel, mis saab ettevõttest ja neist sügiseks. Foto: Urmas Luik

Tootsilaste hulgas ringleb jutt, et turbamasinate ehitamine lõpetatakse, sest töötajad on saanud sellekohase eelteate. Praegu täidab ettevõte lepingulisi tellimusi.

“Kontsernis on turbamasinate tootmise ümberkorraldamine olnud õhus aasta aega, kuid alles viimastel kuudel on räägitud, et Tootsis pole plaanis nende ehitamist jätkata,” selgitas Tootsi Turvas ASi juhatuse esimees ja Vapo Balticu juhataja Matti Puuronen (pildil).

Otsus tuleb

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles